17.2.2019

Toimikunnat

Esittelemme kevään mittaan kaikki toimikuntamme ja tekijät festareiden takana…

Ensimmäisenä vuorossa:

Markkinointi

Toteuttajina:

Tiina –markkinointipäällikkö

Sanna – graafikko
Sanna –tiedotteet
Sonja –some
Tiia –some
Minna –kilpailut
Johanna –nettisivut

Tausta apuja mukana aina tarpeen mukaan.

Markkinointia tehdään jatkuvasti, ympäri vuoden, vaikka festarit juhlitaankin heinäkuulla.

Meille kuuluu ”festari-ilme”, kaikki markkinointi (sanomalehdet, facebook, instagram, snapchat, nettisivut, ilmoitustaulut, radiomainonta), painotuotteet (rannekkeet, liput, julisteet, t-paidat, mainokset), kilpailut, lipunmyynti, tiedotus, valokuvaus, sponsoriyhteistyötä sekä festarin päätteeksi palauteasiat jotka pidämme tärkeinä että pystymme kehittämään festaria teidän kävijöiden iloksi.

Kokoonnumme noin kerran kuukaudessa pääosin omalla HP-toimistollamme Kurikan keskustassa.
Jatkuvasti elävän markkinointisuunnitelman mukaisesti edetään ja tärkeää on, että pysytään suunnitellussa aikataulussa.

Teemme jatkuvasti yhteistyötä muiden toimikuntien kanssa.

Markkinointia ideoidaan ja suunnitellaan siis jatkuvasti. Facebook ja whatsapp-ryhmät ovat tärkeitä välineitä markkinointitoimikunnan kesken yhteydenpidossa ja ideoinnissa. Markkinoinnissa on idearikas ja motivoitunut tekijäporukka ja taitava graafikko.

Ps. Vink vink, tässä on muuten alan opiskelijallekin hyviä mahdollisuuksia harjoitteluun/näyttökokeeseen tms.

Lähesty meitä somessa, viestillä, sähköpostilla tai savumerkein. Ota siis rohkeasti yhteyttä meistä keneen tahansa ja mukaan vaan!”

Terkuin Tiina 040-5534580

Hakupaalla.markkinointi@gmail.com

Ravintola

Toteuttajina :

Mari -Ravintolapäällikkö
Johanna -Ravintolapäällikkö


Henna -Ravintolatyöntekijä
Arto -Ruokakojuvastaava
Tiia -Ravintolatyöntekijä
Tero -Ruokakojut
Marjut -VIP

Sonja, Tiina, Jemina ja Henri hääräilevät taustalla.

Ravintolatoimikunnan päällikkö muiden jäsenten kera huolehtii festivaalien ravintolan anniskelusta kaiken kaikkiaan.
Tehtäviä mm. kilpailutukset, tilauksien teot, erilaisten hakemuksien laadinta sekä sopimusten teko yhteistyökumppaneiden kanssa.

Päällikkö valvoo, että alkoholi ja- tupakkalakia noudatetaan, tiedottaa ja perehdyttää talkooväen ravintolan saloihin.
Yhdessä toimikunta suunnittelee tuotetarjonnan ja toteuttaa omavalvontasuunnitelman päivityksen.
Kaikki ravintolaan tarvittavat hankinnat kuuluu myös tälle porukalle.

Ravintolatoimikunta kokoontuu n.1krt/kk + ravintolatoimikunnan facebook-ryhmä ja whatsup ryhmä ahkerassa käytössä ja varsinkin festariviikonloppuna.
Festarien alussa ravintola toimikunta on mukana ravintolan rakentamisessa ja myös purussa.

Ravintolan alla on myös festareiden VIP, tänä vuonna meillä on viisi henkilöä suunnittelemassa ja toteuttamassa VIP-tiloja teidän asiakkaiden näköiseksi.

Myös päivälle uutena tulossa tarjontaa ruokakojujen merkeissä lähiruokatuottajilta.
Perinteiset ruokakojut palvelee asiakkaita alkuillasta yöhön saakka.

Festarien jälkeen hengähdetään hetki ja aloitetaan valmistelemaan palautteiden perusteellakin uutta ravintolasuunnitelmaa uuteen kauteen.
Tässä toimikunnassa työtä riittää myös ympäri vuoden, vaikka festariviikonloppuna vasta tapahtuu ja tänne tarvitaan aina innokkaita tekijöitä!
Jokaiselle löytyy tehtävää, iästä riippumatta 🙂

Jos olet kiinnostunut tämän toimikunnan tehtävistä, pukkaa viestiä, sähköpostia hakupaallafestari@gmail.com tai savumerkkejä.

Terkuin Mari
040-746 3580

Tekniikka

Tekniikkatoimikunnan vastuulla on festarialueen rakentaminen ennenkaikkea turvallisesti, kustannustehokkaasti ja oikeassa aikataulussa. Tarvittavat palvelut ja hankinnat kilpailutetaan hyvissä ajoin. Tekniikassa tarvitaan rakentamis- ja purku hetkellä paljon talkoolaisia.

Tekniikassa mukana:
Eetu, Tekniikka toimikunnan päällikkö sekä
Tero, Eero, Harri, Jouni, Mika ja Ville.
Sähkömiehinä häärää Pertti ja Anssi.

Rakentaminen on aloitettava hyvissä ajoin ja festareiden jälkeen myös puretaan tehokkaasti.
Tekniikka suunnittelee alueen sekä kehittää aluetta palautteiden perusteella. Päällikkö laatii rakentamisesta aikataulun ja huolehtii toimitukset oikeaan aikaan alueelle ja sieltä pois.

Tekniikka kokoontuu n. 1 kerran/kk.

Tämä toimikunta huolehtii mm. festivaalin esiintymislavat,tilaa äänentoiston, huolehtii alueen festivaaliaidat, pääteltan sekä mahdolliset muut teltat, hankkii pöydät ja tuolit, valaistukset, rakennusmateriaalit ja huolehtii sekä tilaa jätehuollon, saniteettitilat, siivouksen ja puhtaanapidon sekä tilaa ensiapupäivystyksen.

Kaikessa tekemisessä tekniikassa tärkeä huomio on suunnattava lupa- ja turvallisuustekijöihin.

Mikäli kiinnostuit tämän toimikunnan tehtävistä, meiltä löytyy jokaiselle tehtävää joten rohkeasti yhteyttä viestillä, sähköpostilla hakupaallafestari@gmail.com tai niillä savumerkeillä.

Terkuin
Eetu
040 749 0417

Talkoo, järjestyksenvalvonta ja lipunmyynti

Toimikunnan tehtävät voi helposti jakaa neljään eri osa-alueeseen, jotka ovat lipunmyynti, järjestyksenvalvonta, ensiapu ja talkoolaisten rekrytointi. Pyrimme kokoontumaan ja päättämään asioista aina tarvittaessa.

Lipunmyynti osio pitää sisällään ennakkolipunmyynnin käynnistämisen alkuvuodesta ja ennakkolipunmyynti paikkojen rekrytoimisesta.
Toimikunta vastaa myös lipunmyynnin toteuttamisesta kesän hakupäällä tapahtumassa. Vastuullamme on etsiä yhteistyökumppanit varsinaiseen lipunmyynti tehtävään ja järjestää heille tarvittavat materiaalit ja kalusto myynnin suorittamiseen. Yhteistyössä tekniikan kanssa suunnitellaan lipunmyynti paikka alueelle ja kartoitetaan tarvittavat tekniset ominaisuudet, kuten esimerkiksi sähkön saatavuus ja tarve.

Järjestyksenvalvonta osio pitää sisällään järjestysmiesten rekrytointia ja heidän riittävän koulutustason valvomista viranomaismääräysten mukaisesti. Toimikunnan tehtävänä on järjestää kesän tapahtuma alueen järjestyksen valvonta ja hankkia heille tarvittava kalusto tehtävän hoitoon. Tapahtumapaikan rakentamisen ajaksi hankitaan myös riittävä yö vartiointi, jonka tehtävänä turvata rakentamiseen käyttävät materiaalit ja tekniikan käytössä oleva vuokrattu kalusto.

Toimikunta neuvottelee sopimuksen ensiavun järjestämisestä kesän tapahtuman aikana ja järjestää heille tarvittavat tilat ja tarvikkeet tehtävän hoitoon.

Talkoolaisten rekrytointi pyritään aloittamaan keväällä. Toimikunnan tehtävänä on valmistella talkoohakulomakkeet ja päättää siihen liittyvät erilliset korvaukset ja vaatimukset. Markkinoinnin kanssa tehdään yhteinen suunnitelma talkoohaun toteuttamiseksi. Kartoitetaan talkoolaisten tarve eri toimikuntien edustajien toimesta ja valvotaan heidän työskentelyä tapahtuma alueella. Toimikunnan yhtenä mukavana tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa karonkka talkoolaisille tapahtuman jälkeen.

Vaikka tekeminen on vuosien aikana rutinoitunut ja on sen vuoksi välillä jopa verrattain helppoa, niin uusia toteutus tapoja kehitetään kokoajan ja otetaan käyttöön tarvittaessa. Tässä toimikunnassa pääset hyödyntämään niin teknistä osaamista, kuin hyviä sosiaalisia suhteitasi, joten jos koit piston sydämessäsi tai sait ahaa elämyksen liittyen toimikuntamme vastuu alueisiin, niin mukaan vaan. Haemme jatkuvasti mukaan uusia piilossa lymyileviä kykyjä. Vaikka laatu- ja osaamisvaatimukset teamissa ovatkin korkeat, niin uskon juuri sinun olevan se puuttuva pelaaja meidän ketjussa. Ota rohkeasti yhteyttä joko minuun tai muihin toimikuntamme jäseniin, niin etsitään sinun paikkasi loistavasta porukastamme.

Terveisin:
Ville Korpinen
045-6249191

Oheisohjelma

Oheisohjelmatoimikunta järjestää pieniä oheistapahtumia Haku Päällä -viikonlopun aikana. Eniten tapahtumia on tarjolla lauantaipäivänä.
Oheisohjelmia suunnitellaan yhdessä pitkin vuotta sillä periaatteella, että jokaiselle olisi jotakin. Tapahtumat pyritään järjestämään niin, että ne olisivat pääsääntöisesti kävijöille ilmaisia joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

Suunnittelua tapahtuu paljon niin kokouksissa, kuin whatsappin ja Facebookin välityksellä. Tiivis yhteistyö niin hallituksen, markkinoinnin ja muiden toimikuntien kanssa on tärkeää, sillä yksin hutkimalla hommista ei tulisi mitään.

Jotta voisimme järjestää Teille monipuolisia oheisohjelmia, on yhteistyökumppaneidemme tuki ja toteutukseen mukaan lähteminen meille kullanarvoista.

Festariviikko on kiireinen, mutta hyvin suunniteltu ja aikataulutettu oheisohjelma tuo iloa asiakkaille ja järjestäjille.
Laita viestiä mikäli haluat tämän toimikunnan tehtäviin ja ideointiin mukaan

Terkuin Maria
maria.s.koskela@gmail.com